ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

5 αυγά
250 γρ. σπανάκι
πουρές ντομάτας
200 γρ. αλεύρι
τριμμένο τυρί
γάλα
100 γρ. χοιρινό λίπος
βούτυρο
αλάτι

Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε σε λωρίδες (ζουλιέν). Σε μια μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό βράζετε 4 αυγά για 20’.
Στο μεταξύ σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε το αλεύρι ανοίγοντας ένα λακκάκι στο κέντρο για να ρίξετε το χοιρινό λίπος,τον ωμό κρόκο ενός αυγού και λίγο γάλα.
Αλατίζετε και ζυμώνετε καλά το μείγμα. Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα,την τοποθετείτε στον πάγκο της κουζίνας και την ανοίγετε με τον πλάστη.
Την κόβετε σε μικρά τετράγωνα. Βάζετε τα αυγά σε κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν,τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
Βράζετε τα λαχανικά για 20’ περίπου,τα στραγγίζετε και τα αλέθετε. Πάνω σε κάθε τετράγωνο ζύμης βάζετε μια ροδέλα αυγού και ένα κουταλάκι λαχανικά (αλεσμένα).
Διπλώνετε τις δύο άκρες του φύλλου και τις ενώνετε πιέζοντας με ένα πιρούνι. Αλείφετε ένα φαρδύ ταψί με βούτυρο και τοποθετείτε μέσα τα γεμιστά πιτάκια.
Περιχύνετε με τον πουρέ ντομάτας και λίγο βούτυρο. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.
Βάζετε το ταψί στον φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς περίπου 15 λεπτά. Σερβίρετε στο ίδιο ταψί.


Κύριο Συστατικό : Σπανάκι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV