ΚΕΙΚ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

300 γρ. μανιτάρια
300 γρ. σπαράγγια
5 αυγά
1 ποτήρι ρευστή κρέμα γάλακτος
25 γρ. βούτυρο
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
λίγο λάδι
Για τη σάλτσα:
100 γρ. μανιτάρια
100 γρ. σπαράγγια
100 γρ. κρεμμύδια
25 γρ. βούτυρο
1 κρόκος αυγού
20 γρ. άμυλο
1/5 κούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Καθαρίζετε καλά τα σπαράγγια κόβοντας τις κορφές και βγάζοντας τις ίνες που μπορεί να έχουν. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λάδι. Πλένετε καλά τα μανιτάρια, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρετε με λίγο βούτυρο. Χτυπάτε την κρέμα με τα αυγά, νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε μια παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ και πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά. Περιχύνετε με μια στρώση από το μείγμα της χτυπημένης κρέμας. Σκεπάζετε με μια στρώση μανιταριών, μια στρώση κρέμας, ύστερα τα σπαράγγια και τελειώνετε με μια στρώση κρέμας. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C, βάζετε το κέικ σε μπεν μαρί για 45 λεπτά. Ελέγχετε εάν έχει ψηθεί (το τρυπάτε με τη μύτη ενός μαχαιριού, εάν μένει καθαρή, είναι έτοιμο). Για τη σάλτσα Σοτάρετε σε βούτυρο τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα σπαράγγια. Όταν ροδίσουν, τα αλέθετε στο μίξερ. Προσθέτετε το άμυλο, αλατοπιπερώνετε, αναμειγνύετε την κρέμα γάλακτος με τον κρόκο αυγού. Τα αφήνετε για μερικά λεπτά. Σερβίρετε το κέικ σε μια πιατέλα καλυμμένο με τη ζεστή σάλτσα.


Κύριο Συστατικό : Σπαράγγια
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV