ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ



160 γρ. γάλα
400 γρ. αλεύρι σικάλεως
30 γρ. φρέσκια μαγιά
60 γρ. βούτυρο
40 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. λιναρόσποροι
100 γρ. μυρωδικά ψιλοκομμένα

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ’ένα μπολ, ανοίγουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και θρυμματίζουμε εκεί τη μαγιά. Περιχύνουμε με το γάλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, αλάτι, το αυγό και τον κρόκο και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Προσθέτουμε στη ζύμη το κύμινο, τους λιναρόσπορους, τους λιόσπορους και τα μυρωδικά και την αφήνουμε να φουσκώσει άλλα 5 λεπτά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά φραντζολάκια και τα χαράζουμε διαγώνια με το μαχαίρι. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 30 λεπτά περίπου.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 50 λεπτά (συν:χρόνος ανάπαυσης)
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 24
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV