ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ



160 γρ. γάλα
400 γρ. αλεύρι
30 γρ. φρέσκια μαγιά
60 γρ. βούτυρο
40 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
2 κ.σ. τσίπουρου
120 λιναρόσποροι
1 κ.γ. κούρκουμα
120 γρ. φιστίκια πεκάν χοντροκομμένα
100 γρ. καρότα τριμμένα
100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
αλεύρι για το άνοιγμα

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ’ένα μπολ, ανοίγουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και θρυμματίζουμε εκεί τη μαγιά. Περιχύνουμε με το γάλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, αλάτι, το αυγό και τον κρόκο και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το αράκ και τους λιναρόσπορους, στο δεύτερο τα κούρκουμα και τα φιστίκια πεκάν. Ζυμώνουμε το τρίτο μέρος με τα αμύγδαλα και το καρότο, και στο τέταρτο μέρος προσθέτουμε τα καρύδια. Τα αφήνουμε όλα να φουσκώσουν άλλα 10 λεπτά. Ανοίγουμε τις ζύμες σε αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε μικρά ψωμάκια. Τα τοποθετούμε σε σχήμα κυψέλης σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 25 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά (συν:χρόνος ανάπαυσης)
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 24
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV