ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2,5 κούπες αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
3/4 κούπας μαργαρίνη
6 κουταλιές νερό
1 κιλό σπανάκι
200 γρ. Τυρί κρέμα
2 αυγά
2 κρόκοι αυγού
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
1/2 κούπας παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Ετοιμάστε τη βάση. Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Ρίξτε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίψτε το μίγμα με τις παλάμες σας να γίνει σαν τραχανάς.
Ρίξτε το νερό και ζυμώστε, να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο, το λιγότερο 30'.
Χωρίστε τη ζύμη στη μέση κι ανοίξτε δύο φύλλα πάχους 3 χιλ. Στρώστε το ένα φύλλο σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 30 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Ανακατέψτε το cream cheese με την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τους κρόκους, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το αλάτι. Ρίξτε κι ανακατέψτε το σπανάκι.
Αδειάστε το μίγμα μέσα στην τάρτα, απλώστε το ομοιόμορφα, πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι και το πιπέρι καγιέν. Ανοίξτε το δεύτερο φύλλο σε κύκλο με διάμετρο 30 εκ. και πατήστε επάνω σ' αυτό τον ειδικό δίσκο κουπ πατ.
Τοποθετήστε το φύλλο επάνω στη γέμιση και πατήστε τριγύρω στην περιφέρεια τα δυο φύλλα μαζί να κολλήσουν. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να διατηρήσετε την τάρτα στην κατάψυξη.
Ψήστε την τάρτα σε φούρνο 175 βαθμών για 45' περίπου.


Κύριο Συστατικό : Σπανακι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 30 Λεπτά να φουσκώσει η ζύμη
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV