ΠΙΤΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ζύμη πίτσας:
155 γρ. φρέσκια μαγιά
2 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
250 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας γάλα (περίπου)
Για την γέμιση:
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
1 κουταλάκι γλυκού ξερό βασιλικό ή ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
175 γρ. τυρί Μοτσαρέλλα σε φέτες
4 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
6-8 μαύρες ελιές

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, το λάδι και το γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη, προσθέτοντας λίγο γάλα αν χρειάζεται. Τη βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε δυνατά για 5 λεπτά.
Την τοποθετούμε σε ένα λεκανάκι και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να γίνει διπλάσια σε όγκο. Ζυμώνουμε απαλά τη ζύμη και την κόβουμε στη μέση.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 20-23 εκ. Βάζουμε τη ζύμη σε ταψάκια και την λαδώνουμε με λίγο λάδι.
Καλύπτουμε την επιφάνεια των φύλλων με τις ντομάτες και τα αρωματικά βότανα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις φέτες το τυρί, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ελιές.
Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τις αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, για 25-30 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Ντομάτες
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 30 Λεπτά φούσκωμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV