ΨΩΜΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. αλεύρι
175 γρ. νερό
5 γρ. μαγιά
5 γρ. αλάτι
5 γρ. ζάχαρη
10 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ελιές Καλαμών

Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι και είναι ελαφρώς ελαστική. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλή σε μέγεθος.
Στη συνέχεια, την ξαναζυμώνουμε για να φύγει όλος ο αέρας και προσθέτουμε τις ελιές καλαμών, αφού τις έχουμε πλύνει καλά.
Πλάθουμε ένα καρβέλι και το βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 30 λεπτά περίπου.


Κύριο Συστατικό : Ελιές
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1 Καρβελάκι
Πηγή : U Cook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV