ΠΙΤΣΑ ΣΑΝ ΡΕΜΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 δόση ζύμη πίτσας
7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
600 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
390 γρ. ντοματάκια κονσέρβα στραγγισμένα
αλάτι και ρίγανη
50 γρ. φιλέτο αντζούγιας, κομμένο σε φέτες
20 μαύρες ελιές

Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη της πίτσας με τις οδηγίες που υπάρχουν στη συνταγή της.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε 4 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει και την αφήνουμε να κρυώσει. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, την κόβουμε στη μέση και ανοίγουμε 2 φύλλα διαμέτρου 20-23 εκ. το καθένα.
Τα βάζουμε σε ταψάκια. Πιέζουμε τη ζύμη στο κέντρο και σηκώνουμε την περιφέρειά της περίπου 1 εκ., και τις λαδώνουμε. Σκορπίζουμε πάνω στη ζύμη τη ντομάτα και στολίζουμε με τις αντζούγιες και τις ελιές. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, για 30 λεπτά. σερβίρουμε αμέσως.

ΠΙΤΣΑ ΣΑΝ ΡΕΜΟ
Κύριο Συστατικό : Αντζούγια φιλέτο
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV