ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό αλεύρι μαύρο πολύσπορο
600 γρ. νερό
20 γρ. μαγιά
20 γρ. αλάτι
300 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. πάστα ελιάς
200 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό. Προσθέτουμε τη μαγιά και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει η ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Με τον πλάστη απλώνουμε τη ζύμη σε λωρίδες.
Αλείφουμε πάνω τους την πάστα ελιάς. Ρίχνουμε το τυρί φέτα τριμμένο και την ντομάτα ψιλοκομμένη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό. Κόβουμε σε φέτες και τοποθετούμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε αλοίψει με ελάχιστο λάδι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180οC για 16-18 λεπτά.

ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Κύριο Συστατικό : Πάστα ελιάς
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV