ΠΙΤΣΑ ΤΡΑΓΑΝΙΣΤΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

3/4 φλιτζανιού σταρένιο αλεύρι
3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ζάχαρη
7 γρ. μαγιά
2 κ.σ. λάδι
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κ.σ. έξτρα λάδι
2 κομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
450 γρ. ντοματάκια κουτιού
1 κ.σ. κομμένο φρέσκο βασιλικό
2 μικρές κόκκινες πιπεριές κομμένες
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
340 γρ. άγλυκα κομμάτια ανανά σε κονσέρβα, στραγγισμένα
6 γεμιστές ελιές σε φέτες
250 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Κοσκινίζετε τα αλεύρια, τη ζάχαρη και την μαγιά σε μπολ. Κάνετε μια τρύπα στη μέση, προσθέτετε ανακατεμένο λάδι και νερό και πλάθετε μια απαλή ζύμη.
Τοποθετείτε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, την καλύπτετε και την αφήνετε 30’ ή μέχρι η ζύμη να φουσκώσει στο διπλάσιο. Τη ζυμώνετε ξανά και την απλώνετε σε ένα δίσκο για πίτσα 30’.
Ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Ρίχνετε τα λιωμένα ντοματάκια, τον βασιλικό και την πιπεριά και τα αφήνετε να σιγοψηθούν ακάλυπτα, μέχρι να πήξουν.
Τα απλώνετε πάνω από την ζύμη. Τοποθετείτε την πιπεριά, τον ανανά, τις ελιές και τα πασπαλίζετε με μοτσαρέλα.
Ψήνετε την πίτσα σε μέτριο φούρνο 20’ περίπου ή μέχρι να γίνει τραγανιστή και ρόδινη.


Κύριο Συστατικό : Ανανάς
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 1 Ώρα αναμονή
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV