ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
125 γρ. κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζανιού φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη
4 αχλάδια, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση

Αναμείξτε σε μέτριο μπολ το αλεύρι και τη ζάχαρη και τρίψτε μέσα με τα δάχτυλα το βούτυρο, έως ότου το μείγμα θυμίσει λεπτά ψίχουλα ψωμιού.
Ρίξτε το παγωμένο νερό μέχρι να δέσει η ζύμη, τυλίξτε την με μία μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο πάνω από μέτρια φωτιά. Αδειάστε το στη βάση ένος στρογγυλού πυρέξ ή μικρού ταψιού 20εκ. και πασπαλίστε από πάνω με μέντα και ζάχαρη. Τοποθετήστε από πάνω τα αχλάδια, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Απλώστε τη ζύμη, με πάχος 3εκ., και κόψτε τις άκρες έτσι που να ταιριάζει απόλυτα στη διάμετρο του πυρέξ.
Τοποθετήστε την πάνω από τα αχλάδια και ψήστε την τάρτα σε ζεστό φούρνο για 15-20 λεπτά.
Αφήστε την τάρτα να κρυώσει στο πυρέξ για 20 λεπτά, προτού την αναποδογυρίσετε για να τη σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Αχλάδια
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV