ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

320 γρ. αμύγδαλο ψίχα καθαρισμένη και χονδροκοπανισμένη
500 γρ. γιαούρτι
650 γρ. σιμιγδάλι
1300 γρ. ζάχαρη
το φλοιό των λεμονιών ξυσμένο
1 ρακοπότηρο κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα μπόλικο

Χτυπάμε τα γιαούρτια καλά με την ζάχαρη ως να λιώσει, ρίχνουμε το λεμόνι, μετά τα αμύγδαλα, το σιμιγδάλι. Κατόπιν και τελευταίο το κονιάκ με τη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά-καλά. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο ρίχουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μετά ζεστό το γλυκό και χλιαρό το σιρόπι το περιχύνετε αφού το χαράξετε.


Κύριο Συστατικό : Γιαούρτι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Από την κα Αργυρούλα Καψάλου


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV