ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. αλεύρι
1 πακετάκι ξηρή μαγιά
50 ml. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
600 γρ. ξεφλουδισμένες ντομάτες,κομμένες κυβάκια
2 κ.σ. ξερή ρίγανη
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. δεντρολίβανο
600 γρ. μοτσαρέλα
1 ματσάκι ρόκα
200 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. καλό ελαιόλαδο
σιμιγδάλι για το ταψί
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και περίπου 175 ml. χλιαρό νερό ώστε να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη τουλάχιστον 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 225 βαθμούς. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα κόβουμε μικρά κυβάκια και τα τσιγαρίζουμε στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να γίνουν διαφανή.
Προσθέτουμε τα κυβάκια τις ντομάτες και τα ξερά μυρωδικά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 40 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 30 μπαλίτσες, με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε λεπτή πίτα και την απλώνουμε πάνω σε ταψί πασπαλισμένο με σιμιγδάλι.
Μοιράζουμε τη σάλτσα της ντομάτας στις πίτες. Στραγγίζουμε τη μοτσαρέλα, την κόβουμε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε πάνω στις πίτσες.
Τις ψήνουμε στο φούρνο περίπου 15 λεπτά. Πλένουμε τη ρόκα και κόβουμε με τα χέρια μας τα φύλλα.
Κόβουμε το ζαμπόν λωρίδες. Βγάζουμε τις πίτσες από το φούρνο, και τις καλύπτουμε με ζαμπόν και ρόκα.
Ραντίζουμε με το λάδι και σερβίρουμε.

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΡΟΚΑ
Κύριο Συστατικό : Αλεύρι , μαγιά
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά & 1 ώρα φούσκωμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : UCook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV