ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ζύμη:
350 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
1/2 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
155 γρ. βούτυρο,παγωμένο σε κομμάτια
80 ml. παγωμένο νερό
185 γρ. τυρί φέτα,λιωμένη
185 γρ τυρί κρέμα,μαλακωμένη
2 αυγά
1 κουταλιά σούπας κομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλάκια τσαγιού κομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
125 ml. φλιτζάνι ξινόγαλα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για να κάνετε τη ζύμη ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τα βούτυρα σε μπλέντερ. Τα δουλεύετε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Με τη μηχανή αναμμένη ρίχνετε το νερό και τα δουλεύετε μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια μπάλα.Βάζετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την πιέζετε με το χέρι σας.
Τη βάζετε σε πλαστική σακούλα και την αφήνετε στο ψυγείο 30 λεπτά. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη για να χωράει σε μια φόρμα για τάρτες 23εκ.
Την τσιμπάτε με πιρούνι στην επιφάνεια της ζύμης για να μη φουσκώσει και σκεπάζετε με λαδόκολλα και βάζετε από πάνω ξερά φασόλια. Την ψήνετε σε χλιαρό φούρνο, περίπου στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζετε τη λαδόκολλα και τα φασόλια.
Στο μπολ του μπλέντερ ρίχνετε τη φέτα, την κρέμα, τα αυγά, το βασιλικό, το δεντρολίβανο και το ξινόγαλα. Τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν λεία σαν κρέμα. Προσθέτετε το ανάλογο πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα στη μερικώς ψημένη ζύμη και ψήνετε την τάρτα σε 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Για να τη σερβίρετε την κόβετε σε λεπτά κομμάτια.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
Κύριο Συστατικό : Φέτα/span>
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV