ΣΑΡΔΕΛΟΠΙΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1/2 κιλό φύλλο για πίτες
1/2 κιλό σαρδέλες
1 βραστό αυγό
2 ώριμες ντομάτες και 1 πιπεριά
1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδου
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 αυγό
λάδι
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε προσεκτικά τις σαρδέλες: αφαιρείτε τους βρόγχους, βγάζετε την πέτσα,τα λέπια και τα κόκκαλα.
Σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι σοτάρετε την πιπεριά κομμένη σε κομματάκια, το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδου(τριμμένα).
Όταν σοταριστούν, προσθέτετε την ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη.
Έπειτα από 5’ πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και ραντίζετε με το λευκό κρασί.
Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το πήζετε με τον τριμμένο κρόκο του βραστού αυγού.
Ανοίγετε με τον πλάστη το μισό φύλλο για πίτες.
Γεμίζετε τις σαρδέλες με το σοταρισμένο μείγμα, τις διπλώνετε και τις βάζετε πάνω στο φύλλο.
Στη συνέχεια καλύπτετε με το υπόλοιπο σοταρισμένο μείγμα.
Από πάνω καλύπτετε με το υπόλοιπο μισό φύλλο που έχετε ανοίξει με τον πλάστη και κλείνετε τις ενώσεις των δύο φύλλων.
Αλείφετε όλη την επιφάνεια της πίτας με αυγό χτυπημένο και τη βάζετε στο φούρνο μέχρι να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΣΑΡΔΕΛΟΠΙΤΑ
Κύριο Συστατικό : Σαρδέλες
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV