ΠΙΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

15 ml. λάδι
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
2 πράσα κομμένα(μόνο το άσπρο μέρος)
2 μεγάλα καρότα σε λεπτές φέτες
425 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
425 γρ. φασόλια κονσέρβα, στραγγισμένα
750 γρ. πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
100 γρ. μοτσαρέλα ξερή τριμμένη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι, ρίχνετε το σκόρδο, τα πράσα και τα καρότα και τα ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τις ντομάτες, αφού πρώτα τις έχετε λιώσει, τα αφήνετε να πάρουν μια βράση, μετά χαμηλώνετε τη φωτιά για 5’ ή μέχρι να πιούν το νερό τους.
Ανακατεύετε μέσα τα φασόλια.
Ρίχνετε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού.
Απλώνετε πάνω τις πατάτες, πασπαλισμένες με το τυρί.
Τα ψήνετε σε φούρνο στους 180 βαθμούςια 20’ ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ζεσταθεί καλά η πίτα.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Φασόλια
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV