ΠΙΤΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

30 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
45 γρ. φλιτζανιού αλεύρι
10 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
2 αυγά
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
80 ml. γάλα
30 γρ. ζάχαρη επιπλέον
6 δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι, κομμένα σε φέτες
6 βερίκοκα χωρίς το κουκούτσι, κομμένα σε φέτες
ζάχαρη άχνη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αναμείξτε σε ένα μέτριο μπολ τα αλεύρια και τη ζάχαρη, ρίξτε μέσα τα τριμμένα αμύγδαλα και ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο. Αναμείξτε τα αυγά, το βούτυρο και το γάλα,αδειάστε τα στην τρύπα και ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Βουτυρώστε ελαφρά ένα στρογγυλό πυρέξ ή ταψάκι 16 εκ. και πασπαλίστε, τον πάτο με την επιπλέον ζάχαρη. Απλώστε ομοιόμορφα τα κομμάτια ή τις φέτες των δαμάσκηνων και των βερίκοκων πάνω από τη ζάχαρη. Αδειάστε το μείγμα πάνω από τα φρούτα και ψήστε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτά. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και διακοσμήστε με φέτες βερίκοκου, αν θέλετε.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Κύριο Συστατικό : Δαμάσκηνα , Βερίκοκα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV