ΚΑΛΑΣΟΥΝΑ ΣΙΦΝΟΥ ΜΕ ΡΙΖΑΚΙ ΨΙΛΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. χόρτα εποχής σπανάκι, καυκαλίθρες, μυρώνια FARMERS REPUBLIC
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο FARMERS REPUBLIC
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο FARMERS REPUBLIC
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο FARMERS REPUBLIC
¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο FARMERS REPUBLIC
150 ml. ελαιόλαδο SECOS
100 γρ. ριζάκι ψιλό ΗΛΙΟΣ
1 αυγό
Χυμό από 1 λεμόνι FARMERS REPUBLIC
Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΑ
220 ml. ηλιέλαιο
240 ml. νερό
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σε μια λεκάνη βάζουμε τα στερεά της ζύμης κ στην συνέχεια τα υγρά. Ζυμώνουμε. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα αυτή η ζύμη γιατί σφίγγει. Χωρίζουμε σε 4 μπάλες, κ ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλο. Τοποθετούμε 2 από τα φύλλα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο στρογγυλό ταψί.
Σε μια άλλη λεκάνη, βάζουμε όλα μας τα χορταρικά κομμένα και τα τρίβουμε με τα χέρια μας με το αλάτι. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη γέμιση επάνω στα φύλλα, από επάνω προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε με τα 2 φύλλα και τυλίγουμε τις άκρες. Χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
ΚΑΛΑΣΟΥΝΑ ΣΙΦΝΟΥ ΜΕ ΡΙΖΑΚΙ ΨΙΛΟ
Κύριο Συστατικό : Χόρτα Εποχής
Είδος Πιάτου : Πίτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV