ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ



350 γρ σκληρό άσπρο αλεύρι
7,5 ml (1 1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
7 γρ (1 1/2 κουτ. γλυκού) ξηρή μαγιά
200 ml χλιαρό νερό
45 ml (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
επιπλέον ελαιόλαδο για επάλειψη
σουσάμι
παπαρουνόσπορος ή χονδροκομμένο θαλασσινό αλάτι για επικάλυψη,προαιρετικά

Λαδώστε ελαφρά 2 φύλλα ψησίματος. Τοποθετήστε το αλεύρι,το αλάτι και τη μαγιά στο μπολ Kenwood. Χρησιμοποιώντας το Γάντζο στην μικρότερη ταχύτητα αναμιγνύετε σταδιακά το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο ώστε να διαμορφώσετε μια μαλακή ζύμη. Ζυμώστε για 1 λεπτό στη χαμηλότερη ταχύτητα και 4 λεπτά στην ταχύτητα 1, μέχρι η ζύμη να είναι ομοιογενής και ελαστική. Αφαιρέστε το μπολ και το καλύπτετε με μια ελαφριά λαδωμένη διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα ή να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Εναλλακτικά, αφαιρέστε το Γάντζο Ζύμης,ρυθμίστε την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς και την ταχύτητα ανάδευσης στο 3 και αφήστε τη ζύμη μέσα στο μπολ μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος για περίπου 1 ώρα.Χρησιμοποιώντας το Γάντζο Ζύμης στη χαμηλότερη ταχύτητα για 30-60 δευτερόλεπτα ζυμώνετε μαλακά τη ζύμη ώστε να πέσει.Μεταφέρετε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάχνετε μπαστουνάκια 20-23εκ. ορθογώνια.Κόβετε 4 ορθογώνια 20x7.5εκ.Κόβετε το κάθε κομμάτι σε 10 λωρίδες 7,5 εκ. μήκος το κάθε ένα .Πλάθετε και τεντώνετε απαλά κάθε λωρίδα μέχρι να φτάσει τα 20-25εκ. σε μήκος.Περνάτε με ένα πινέλο ελαιόλαδο και τα κυλλάτε ή τα ραντίζετε μέσα σε σουσάμι και παπαρουνόσπορο,θαλασσινό αλάτι,ή τα αφήνετε σκέτα.Τα τοποθετείτε με κενό ανάμεσα τους σε χαρτί ψησίματος,τα καλύπτετε με λαδωμένη διαφανή μεμβράνη και τα αφήνετε περίπου 10-15 λεπτά να φουσκώσουν.Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Ψήνετε για 15-20 λεπτά,ή μέχρι να ροδίσουν.Τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15-20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 30
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV