ΛΑΓΑΝΑ



500 γρ αλεύρι μαλακό
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
νερό
σουσάμι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Διαλύετε εκεί την μαγιά και αφήνετε μισή ώρα να "αφρίσει". Προσθέτετε το Λάδι και το αλεύρι και ανακατεύετε. Ζυμώνετε έως η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας και να είναι μαλακή. Δίνετε το σχήμα της λαγάνας. Λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε την λαγάνα μέσα. Σκεπάζετε με μία πετσέτα και αφήνετε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Αλείφετε ελαφρά λίγο λάδι και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε μέχρι να ροδίσει περίπου 30-35 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Εορταστικό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV