ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ



225 γρ άσπρο σκληρό αλεύρι
225 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2,5 ml (1/2 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
450 γρ βούτυρο
10 ml (2 κουταλάκια του γλυκού) χυμό λεμόνι ή ξύδι από λευκό κρασί
280 ml παγωμένο νερό

Κοσκινίστε τα αλεύρια και το αλάτι στο μπολ της Kenwood. Προσθέστε 50 γρ βούτυρο.Με τον Αναδευτήρα Κ στην ταχύτητα 1 αναμίξτε το αλεύρι και το βούτυρο.Πλάστε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κομμάτι πάχους 2εκ.Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αρκετό παγωμένο νερό στο αλεύρι,για να φτιάξετε μια μαλακή ,ελαστική ζύμη,χρησιμοποιώντας τον Αναδευτήρα Κ.Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια ελαφρά βουτυρωμένη επιφάνεια,και πλάστε σε μακρόστενο σχήμα,λίγο πιο φαρδύ από το κομμάτι βουτύρου και δύο φορές πιο μακρύ από αυτό.Τοποθετήστε το βούτυρο στη μια άκρη και διπλώστε την άλλη από πάνω.Κολλήστε τις άκρες με τον πλάστη.Τυλίξτε σε διαφανή μεμβράνη και βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά.Πατήστε την απαλά με τον πλάστη και ανοίξτε σε ορθογώνιο σχήμα πάχους 2εκ. και μήκους περίπου το διπλάσιο από το πλάτος.Διπλώστε στα τρία,σαν βεντάλια και κλείστε τα άκρα πιέζοντας με τον πλάστη.Σκεπάστε τη ζύμη και βάλτε τη στο ψυγείο για 20 λεπτά.Τοποθετήστε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια με τις διπλωμένες άκρες στο πλάι.Τυλίξτε και πάλι και βάλτε την ξανά να παγώσει,επαναλαμβάνοντας πέντε φορές ακόμα,διπλώνοντας τη ζύμη κατά το ένα τέταρο σε κάθε φάση.Αν το βούτυρο φαίνεται μέσα στη ζύμη,προσθέστε επιπλεόν αλεύρι και τοποθετήστε την στο ψυγείο.Αφήστε τη ζύμη να παγώσει για 1 ώρα πριν την ανοίξετε και πλάστε την όπως απαιτείται. Συμβουλή:Δεν είναι πρακτικό να φτιάξετε μικρότερη ποσότητα,γιατί η ζύμη σφολιάτας συντηρείται πολύ καλά στην κατάψυξη και για αυτό συμφέρει να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να την καταψύξετε για να την χρησιμοποιήσετε αργότερα.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV