ΒΑΦΛΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ



200γρ. μαλακό βούτυρο
200γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
300γρ. αλεύρι
100γρ. κρέμα γάλακτος
1/4 λίτρου γάλα
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1 κουταλάκι τσαγιού κάρυ

Βάζετε βούτυρο στη βαφλιέρα,κλείνετε και ζεσταίνετε. Χτυπάτε το βούτυρο με τα αμύγδαλα,το αλεύρι,την κρέμα γάλακτος,το γάλα,το αλάτι και την σκόνη κάρυ. Δοκιμάζετε την ζύμη και εάν επιθυμείτε βάζετε και άλλα καρυκεύματα. Βάζετε περίπου 2κ.σ. ζύμης στη μέση της κάτω επιφάνειας ψησίματος και κλείνετε την βαφλιέρα. Ψήνετε κάθε βάφλα περίπου 3’ έως ότου πάρει χρώμα χρυσό-καφέ. Τοποθετείτε τις έτοιμες βάφλες σε μια σχάρα γλυκού.


Κύριο Συστατικό : Αμύγδαλα
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Βέλγιο
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Βαφλιέρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV