ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ



6 αυγά
2 φέτες ψωμιού
άσπρο τριμμένο πιπέρι
λάδι
αλάτι

Κόβετε τις φέτες του ψωμιού σε κύβους πάχους 1 εκ. Τα κρουτόν θα δημιουργηθούν τηγανίζοντας την ψίχα. Σε ένα μεσαίο τηγάνι με μπόλικο ζεστό λάδι, ροδίζετε τα κομματάκια του ψωμιού. Αποφύγετε να κάψει το λάδι. Σουρώνετε το λάδι που περίσσεψε από τα κρουτόν για να φτιάξετε την ομελέτα. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά. Όσο πιο μελάτη θέλετε να γίνει η ομελέτα, τόσο πιο πολύ ώρα χτυπήστε τα αυγά. Σε ένα φαρδύ τηγάνι με 3 κουταλιές λάδι, ρίχνετε τα αυγά ανακατεμένα με τα κρουτόν. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ροδίζετε την ομελέτα καλά και από τις δύο πλευρές. Εάν τη βάλετε σε δυνατή φωτιά, ροδίζει γρήγορα εξωτερικά αλλά δεν ψήνεται εσωτερικά. Αντιθέτως, εάν την αφήσετε σε χαμηλή φωτιά, θα ψηθεί καλά και το εσωτερικό της.


Κύριο Συστατικό : Αυγό
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV