ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΛΩΤΟΥ



1 μήλο
1 αχλάδι
1 νεκταρίνι
1 σύκο
1 τσαμπί σταφύλι
1 πεπόνι
5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
χυμό από ένα λεμόνι
3 λωτούς όσο πιο ώριμους γίνεται
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας
σπόρια από ρόδι για την διακόσμηση

Ρίχνουμε μέσα στο μούλτι το πεπόνι και το πολτοποιούμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Ανακατεύουμε μέσα και τον δυόσμο. Κόβουμε τον λωτό σε κομμάτια και τον πολτοποιούμε επίσης μέσα στο μούλτι μαζί με τον χυμό του λεμονιού. Κόβουμε όλα τα υπόλοιπα φρούτα σε μικρά κυβάκια και τα αφήνουμε μέσα σε ένα μπωλ να μαριναριστούν μαζί με το λικέρ και το μέλι για μια δυο ώρες. Τοποθετούμε μέσα σε βαθύ πιάτο ένα τσέρκι και γεμίζουμε με φρουτοσαλάτα. Αφαιρούμε το τσέρκι προσεκτικά και περιτριγυρίζουμε με την σούπα πεπονιού. Από πάνω βάζουμε μια κουταλιά πουρέ, και διακοσμούμε με μια φέτα σύκου και λίγους σπόρους ροδιού.


Κύριο Συστατικό : Φρούτα
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Μαρία Λεόνοβα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV