ΚΙΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ



250 γρ. αλεύρι
αλάτι
125 γρ. βούτυρο
1 αβγό
Για τη γέμιση:
5-6 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
40 γρ. βούτυρο
100 γρ. καπνιστό μπέικον
300 γρ ντομάτες
πιπέρι
Για την επικάλυψη:
4 αβγά
200 ml κρέμα γάλακτος
1/2 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
λίπος για τη φόρμα

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το αλάτι,το βούτυρο και το αβγό.Τυλίγουμε τη ζύμη σε βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να σταθεί.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε βούτυρο.Κόβουμε το μπέικον κύβους,το σοτάρουμε με τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Ζεματάμε τις ντομάτες για 30 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό,τις ξεφλουδίζουμε,τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε χοντρούς κύβους.Τις προσθέτουμε στο μπέικον και αλατοπιπερώνουμε.Ανοίγουμε τη ζύμη σε 4 λαδωμένες φόρμες για κις.Ανασηκώνουμε τα τοιχώματα,και τρυπάμε πολλές φορές τη ζύμη με το πιρούνι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 10 λεπτά.Απλώνουμε στη βάση τη γέμιση.Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.Πλένουμε τη ρίγανη,μαδάμε τα φύλλα,τα κόβουμε λίγο και τα προσθέτουμε στην επικάλυψη.Περιχύνουμε με αυτήν το κις και το ψήνουμε στο φούρνο περίπου 20 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Ντομάτες
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά & 30 Λεπτά ξεκούραση
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV