ΡΟΛΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 ξερό κρεμμύδι
αλάτι
75 γρ. αρακά
6 ραπανάκια
1 καρότο
100 γρ. κινέζικο λάχανο
1 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. σάκε
3 κ.σ. σησαμέλαιο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
πιπέρι
3 κ.σ. σουσάμι
125 γρ. τόφου
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
Φύλλο κρούστας

Για τη γέμιση Κόβουμε το κρεμμύδι ροδέλες, το αλατιζουμε και το αφήνουμε να τραβήξει. Βράζουμε τον αρακά σε αλατόνερο 2 λεπτά, ώστε να κρατάει. Τον περιχύνουμε με κρύο νερό, τον στραγγίζουμε και τον κόβουμε στη μέση. Ξεπλένουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τις στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τα ραπανάκια και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε κυβάκια. Κόβουμε λεπτές λωρίδες το κινέζικο λάχανο. Ανακατεύουμε το ξίδι με το χυμό λεμόνι,το μισό από το σάκε, 1 κ.σ. σησαμέλαιο και λίγο νερό. Νοστιμίζουμε με ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά. Καβουρντίζουμε το σουσάμι χωρίς λίπος, πολτοποιούμε το μισό με το τοφού και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το υπόλοιπο σάκε και το λάδι. Γεμίζουμε το φύλλο κρούστας με σάλτσα, λαχανικά και σουσάμι,και το τυλίγουμε. Τηγανίζουμε σε καφτό λάδι.


Κύριο Συστατικό : Αρακά
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV