ΠΑΡΑΘΑΣ:ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σταρένιο αλεύρι
60 γρ. βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι πατάτες πουρέ
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
2 κουτ. τσαγ. σκόνη κάρυ
1 κουτ. τσαγ. κύμινο σκόνη
90 γρ. έξτρα βούτυρο

Ανακατεύετε τα αλεύρια σε μπολ και τρίβετε μέσα το βούτυρο. Ρίχνετε το νερό και το ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και το ζυμώνετε μέχρι να γίνει μαλακό, περίπου 5’.
Το αφήνετε για 5’. Χωρίζετε το μείγμα σε 12 μερίδες, πιέζοντας κάθε μπάλα μέχρι να γίνει ένας κύκλος. Ανακατεύετε την πατάτα, το τυρί, το κάρυ και το κύμινο και τα μοιράζετε ομοιόμορφα πάνω στους κύκλους.
Πιέζετε τις άκρες των κύκλων σταθερά για να μη βγει η γέμιση και τα διπλώνετε προσεκτικά σε κύκλο των 10εκ. Λιώνετε το έξτρα βούτυρο στο τηγάνι και τηγανίζετε τα παράθας, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ξεροψηθούν.
Αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο βούτυρο.


Κύριο Συστατικό : Τυρί Τσένταρ
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV