ΑΥΓΑ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 αυγά
4 τετράγωνες φέτες ψωμιού (προηγούμενης ημέρας) πάχους 4 εκ.
λάδι )
γάλα
αλάτι

Με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού ανοίγετε ένα λακκάκι στο κέντρο κάθε φέτας ψωμιού. Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα αυγά. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν (μαρέγκα). Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε γάλα.
Σε ένα μεσαίο βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι ροδίζετε τις φέτες του ψωμιού, αφού προηγουμένως έχετε βουτήξει την πλευρά με το λακκάκι στο γάλα. Τοποθετείτε σε κάθε λακκάκι έναν κρόκο αυγού. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Αφήνετε για μερικά λεπτά τις φέτες του ψωμιού να ψηθούν καλά από κάτω και ρίχνετε μια κουταλιά λάδι πάνω στον κρόκο.
Τέλος, καλύπτετε κάθε φέτα ψωμιού με τη μαρέγκα και ραντίζετε με λίγο καυτό λάδι για να πήξουν. Στραγγίζετε τις φέτες ψωμιού πολύ καλά, ώστε να φύγει όλο το λάδι. Σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Αυγό
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV