ΑΥΓΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ



8 αυγά
4 φέτες άπαχο ζαμπόν
1/2 φλυτζάνι φρέσκια τριμμένη ντομάτα
1 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι

Βάζετε το γάλα και το ζαμπόν σε βαθύ πιάτο. Αφήνετε το ζαμπόν να μουλιάσει. Βουτυρώνετε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Απλώνετε στο καθένα από μια φέτα ζαμπόν,αφού το στραγγίξετε καλά και από πάνω από αυτό σπάτε 2 αυγά σε μάτια. Ζεσταίνετε την τριμμένη ντομάτα στο τηγάνι για 5 λεπτά πασπαλίζοντάς τη με αλάτι και ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζετε στο φούρνο τα πυρίμαχα σκεύη και τα βγάζετε όταν ο κρόκος των αυγών έχει ψηθεί. Περιχύνετε το καθένα από αυτά με λίγη ζεστή ντομάτα και σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Αυγά
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV