ΑΥΓΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ



8 αυγά
100γρ. αμύγδαλα(ψίχα)
3 σκελίδες σκόρδο
4 φέτες ψωμί του τοστ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
κανέλα σκόνη
αλάτι
σαφράν

Αφού τα αμύγδαλα πάρουν μια βράση, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζετε. Ξεφλουδίζετε τα σκόρδα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και τα σοτάρετε ολόκληρα. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και το ψωμί τριμμένο. Βγάζετε το μείγμα από το τηγάνι και το χτυπάτε με ένα γουδί, προσθέτοντας το σαφράν και λίγη κανέλα σκόνη. Προσθέτετε το λάδι, λίγο νερό και αλάτι. Μοιράζετε το μείγμα σε μικρά πήλινα ατομικά μπολ. Σπάτε 2 αυγά στο καθένα προσέχοντας να μη διαλυθούν οι κρόκοι. Βάζετε τα μπολ σε προθερμασμένο φούρνο(170 °C) μέχρι να ψηθούν τα αυγά και σερβίρετε ζεστά.


Κύριο Συστατικό : Αυγά
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV