ΣΑΛΑΤΑ CAESAR



3 αβγά μεγάλα
250 ml ζωμός από κοτόπουλο
9 μεγάλες αντσούγιες φιλέτο
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
90 ml χυμός λεμονιού
1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
3 ρίζες μαρούλι, κομμένο με το χέρι
150 γρ. κρουτόν
190 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προσθέστε τα αβγά, το ζωμό, τις αντσούγιες, το λάδι, το χυμό και τη σάλτσα σε μπλέντερ. Ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε κατσαρόλα και ψήστε το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά. Μην το αφήσετε να βράσει. Μεταφέρετέ το σε καθαρό μπολ και βάλτε το στο ψυγείο. Αλείψτε το εσωτερικό κάθε μπολ με σκόρδο. Για τη σαλάτα, κόψτε το μαρούλι με το χέρι σε βαθύ μπολ και ανακατέψτε το με τα κρουτόν και το τυρί. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ που έχετε ήδη ετοιμάσει. Ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε στα έτοιμα με σκόρδο μπολ. Μπορείτε να τρίψετε πιπέρι στο τέλος.


Κύριο Συστατικό : Μαρούλι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινο
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV