ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ



200 γρ. καρδιές από φρέσκο σπανάκι
12 φέτες μπέικον
½ φλιτζ. κρουτόν
200 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
15 γρ. βούτυρο για το τηγάνισμα

Καίτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το μπέικον ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Mόλις κρυώσουν οι φέτες μπέικον, τις κόβετε julienne. Πλένετε και στραγγίζετε καλά το σπανάκι και αν τα φύλλα του είναι μεγάλα, τα σπάτε με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια. Tο βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τα κομματάκια μπέικον, τα κρουτόν και την γκοργκοντζόλα κομμένη σε κομματάκια (κι αυτή με το χέρι) και ανακατεύετε μαζί με το αλάτι. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Σπανάκι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV