ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους
μισό κιλό κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες
3 πατάτες
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο

Ξεπικρίστε νωρίτερα τις μελιτζάνες. Τις κόβετε ροδέλες, τις ξεπλένετε και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε για καμιά ώρα περίπου. Κατόπιν κόβετε όλα τα λαχανικά σε κύβους ή σε όποιο σχήμα εσείς επιθυμείτε εκτός από τα μανιτάρια τα οποία τα αφήνετε ως έχουν. Τρίψτε το ταψί pyrex με την σκελίδα το σκόρδο, τοποθετείστε ανάμικτα τα λαχανικά, ραντίστε τα με ελάχιστο μπαλσάμικο και ελαιόλαδο, και βάλτε τα στο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά ανοίξτε και ανακατέψτε τα. Προσοχή, δεν χρειάζεται στο ταψί να προσθέσετε νερό. Τα λαχανικά θα βγάλουν το δικό τους.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 50 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV