ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 φύλλο δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι τριμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό τριμμένο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
½ φλυτζάνι τσαγιού λάδι
½ φλυτζάνι τσαγιού ξύδι
8 φλυτζάνια τσαγιού φύλλα από σπανάκι (περίπου)
αλάτι
πιπέρι

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μανιτάρια. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βράζουμε σε νερό για 3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε καλά. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σπανάκι και τα χύνουμε πάνω στα ζεστά μανιτάρια. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει πριν σερβίρουμε τη σαλάτα. Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι. Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τα τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ και χύνουμε επάνω τη σάλτσα με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Σπανάκι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Kατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV