ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ



4 φλιτζάνια ζωμό κότας
4 φλιτζάνια κουσκούς που γίνεται γρήγορα
1/4 φλιτζανιού λάδι
250 γρ. μαύρες ελιές, σε φέτες
1 φλιτζάνι χοντροκομμένο καρότο
1 φλιτζάνι κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι κομμένο μαιντανό
1 φλιτζάνι κομμένα τσάιβ
1 φλιτζάνι έξτρα λάδι
8 κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
χυμό 2 λεμονιών
αλάτι και πιπέρι
1 μαρούλι, πλυμένο και καθαρισμένο

Ρίχνετε το ζωμό στην κατσαρόλα και τον αφήνετε να πάρει μια βράση. Τον βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κουσκούς και 1/4 φλιτζανιού λάδι και τα ανακατεύετε καλά. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε 5 λεπτά.Βάζετε το κουσκούς σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τις ελιές, το καρότο, τα κολοκυθάκια, το μαιντανό, τα τσάιβ, το έξτρα λάδι, τα κρεμμυδάκια και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύετε καλά, ρίχνοντας το ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρετε.Για το σερβίρισμα τοποθετείτε 1/4 φλιτζανιού κουσκούς σε κάθε φύλλο μαρουλιού και το τυλίγετε για να καλύψει τη γέμιση.


Κύριο Συστατικό : Κουσκούς
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Kατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 24
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV