Υλικά για την νησιώτικη μελιτζανοσαλάτα 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες (περίπου 4 μελιτζάνες ) ψητές στον φούρνο, 50γρ λιαστή ντομάτα, 50γρ πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης ωμή, 50γρ κρεμμύδι φρέσκο, 50γρ κρεμμύδι ξερό, 20γρ σκόρδο λιωμένο, 10γρ αλάτι, 3γρ πιπέρι άσπρο, 50ml χυμός λεμόνι, 150ml παρθένο ελαιόλαδο Υλικά για το χταπόδι 1000γρ χταπόδι Για το βράσιμο 100ml ξύδι 2 φύλλα δάφνης 5-6 κόκκοι μαύρου πιπεριού Για το μαρινάρισμα 100ml ελαιόλαδο, 50ml ξύδι μήλου, 30ml κάπαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (κατά προτίμηση ) |
||||||
|
||||||