1 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα ψιλοκομμένα, 2 σκελίδες σκόρδου ξεφλουδισμένες πολτοποιημένες, 1 κιλό μύδια, ξυσμένα ώστε να φύγουν τα χνούδια τους, 2 1/2 φλιτζάνια λευκό κρασί, 12 γαρίδες (21–35 το μισό κιλό) ξεφλουδισμένες χωρίς το έντερο τους κομμένες κατά μήκος, 225γρ. χτένια, 450 γραμ. καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύκλους μισού εκατοστού, και τα πλοκάμια κομμένα στη μέση, 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, 1/4 φλιτζάνι τσακιστές Ελληνικές πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια κομμένες σε φέτες, 1 φλιτζάνι καρδιά σέλινου, κομμένο σε λεπτές φέτες, 1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκι, 1/4 φλιτζάνι ζωμό από το βράσιμο των θαλασσινών, 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη, 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό, 1 κουταλιά σούπας δυόσμο, 1 κουταλιά σούπας άνηθο, χοντρό αλάτι και πιπέρι, 225γρ. σάρκα καβουριού, 6 Κρητικά κριθαρένια παξιμάδια |
||||||
|
||||||