ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΡΟΚΑ



1 αβοκάντο
1 γκρέιπφρουτ
1 πορτοκάλι
1 ματσάκι ρόκα
12 φέτες προσούτο Καρπενησίου
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού παπαρουνόσπορο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα καυτερή
30 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
100 ml ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύδι και τον παπαρουνόσπορο και χτυπάμε το μείγμα με σύρμα, προσθέτοντας το ελαιόλαδο σιγά-σιγά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Αφαιρούμε τη φλούδα από το γκρέιπφρουτ και το πορτοκάλι και την ψιλοκόβουμε μπαστουνάκια. Προσέχουμε, η φλούδα τους να μην έχει την άσπρη ψίχα του φρούτου. Αφού βράσουμε τα μπαστουνάκια για λίγα λεπτά, φιλετάρουμε το γκρέιπφρουτ και το πορτοκάλι. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Για το σερβίρισμα, τοποθετούμε στη βάση του πιάτου τα φύλλα της ρόκας, τα φιλέτα από το γκρέιπφρουτ και το πορτοκάλι και τις φέτες αβοκάντο εναλλάξ και περιμετρικά. Κάνουμε τρία λουλούδια με τις αντίστοιχες φέτες προσούτο και περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σάλτσα. Τέλος, γαρνίρουμε με τα μπαστουνάκια γκρέιπφρουτ-πορτοκάλι.


Κύριο Συστατικό : Προσούτο
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV