ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



750γρ. ώριμες ντομάτες,ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
750γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
500γρ. κρεμμύδια σε τετάρτα
500γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 κλαδιά σέλινο κομμένα σε κομμάτια 3εκ.
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2κ.σ.ψιλοκομμένο άνηθο
1κ.σ.ψιλοκομμένη φρέσκια μαντζουράνα
2κουτ.τσαγ. ψιλοκομμένο σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
1/4 φλιτζ. λάδι

Απλώνετε τις μισές ντομάτες σε λαδωμένο ταψί. Τις καλύπτετε με πατάτες, κολοκυθάκια,κρεμμύδια και σέλινο,όλα ανακατεμένα. Τα σκεπάζετε με τις υπόλοιπες ντομάτες. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό,τον άνηθο,την μαντζουράνα,το σκόρδο,αλάτι και πιπέρι. Τα ραντίζετε από πάνω με το λάδι. Το ψήνετε σε φούρνο 200°C για 30’. Γυρίζετε προσεχτικά τα λαχανικά,ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και τα ψήνετε για 40’ ή μέχρι να γίνουν τα λαχανικά. Σερβίρεται ζεστό ή το καλοκαίρι σε θερμοκρασία δωματίου.


Κύριο Συστατικό : ντομάτες , πατάτες ,κρεμμύδια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV