ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ



200 γρ ρύζι
300 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 πιπεριά κόκκινη,1 κίτρινη και 1 πράσινη,ψιλοκομμένες
1 κουτί τόνο σε λάδι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πλένετε το ρύζι,το βάζετε σε χύτρα ταχύτητας να πάρει βράση,με το νερό και το βούτυρο και σκεπάζετε.Χαμηλώνετε την ένταση της εστίας,αφήνετε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτά.Ανακατεύετε σε ένα μπολ τις πιπεριές,τον τόνο με το λάδι του και το χυμό λεμονιού.Μετά από τα 10 λεπτά βγάζετε τον ατμό από τη χύτρα και αφήνετε το ρύζι να "φουσκώσει" για άλλα 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.Μόλις κρυώσει το ρύζι ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτετε αλάτι,πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Ρύζι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Χύτρα Ταχύτητας
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV