ΟΙ ΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ



9 μύδια
6 κυδώνια
3 καραβίδες κομμένες στην μέση κατά μήκος
3 καλαμαράκια καθαρισμένα και χαραγμένα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από μισό πορτοκάλι
χυμό από ένα lime (μοσχολέμονο)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μια σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
λίγο ροζ πιπέρι
1 φινόκιο κομμένο κατά μήκος σε τρία κομμάτια
6 ντοματίνια κίτρινα κομμένα στην μέση
3 ραπανάκια
3 πατζάρια βρασμένα κομμένα στη μέση
πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας
λίγες φύτρες φασολιών για ντεκόρ
Για τη σως:
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 κ.σ χυμό πορτοκαλιού, 2 κ.σ. χυμό lime, Μια σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη, Αλάτι, Λίγο ροζ πιπέρι

Μαρινάρουμε τις καραβίδες σε λάδι και ροζ πιπέρι για 20 λεπτά. Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το μισό λάδι, ρίχνουμε το σκόρδο, τα όστρακα και σε ένα λεπτό προσθέτουμε τον χυμό lime κι αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα. Βγάζουμε τα όστρακα και προσθέτουμε τις καραβίδες και το καλαμάρι μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους προσέχοντας να μην στεγνώσουν. Τελειώνουμε το ψήσιμο τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για λίγα λεπτά ακόμα. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το φινόκιο, αλατοπιπερώνουμε και το σβήνουμε με λίγο χυμό πορτοκαλιού. Το μεταφέρουμε σε μικρό ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει περίπου για 20 λεπτά. Χτυπάμε στο μούλτι το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό lime, αλάτι, λίγο ροζ πιπέρι και το σκόρδο μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί και γίνει μία νόστιμη σως. Στήνουμε το πιάτο σαν "κήπο" χρησιμοποιώντας γύρω γύρω τα λαχανικά και στην μέση μια "λιμνούλα " φτιαγμένη από τα θαλασσινά. Περιχύνουμε με την σως και σερβίρουμε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Οστρακοειδή
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 3
Πηγή : Πάνος Ιωαννίδης


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV