ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



680- 720 γρ μαραθόριζα (3 τεμ.)
1,2 κιλά πορτοκάλια (5 τεμ.)
3/4 φλιτζάνι πράσινες ελιές κομμένες σε φετούλες
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 τεμ. λεμόνι
1/4κουταλάκι καγιέν (καυτερό πιπέρι
1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο πλυμένο στεγνωμένο και ψιλοκομμένο ή τα φύλλα από μισό μάτσο δυόσμο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε την μαραθόριζα σε λεπτές φέτες στη ζαμπονομηχανή ή στο τρίφτη του λάχανου και την ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και τον χυμό από το ένα λεμόνι. την αφήνουμε στο ψυγείο. Μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα. Στύβουμε τα 2 πορτοκάλια και τα υπόλοιπα τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες του 1 εκ. τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι τα πασπαλίζουμε με το καγιέν και τα ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδό. Τα αφήνουμε στο ψυγείο. μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από το πρωί ή να τα κόψουμε και τελευταία στιγμή και να τα πασπαλίσουμε με το καγιέν. Για να σερβίρουμε στραγγίζουμε και στεγνώνουμε την μαραθόριζα και την ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό από το 1/2 λεμόνι, τις ελιές και τον δυόσμο. Μοιράζουμε στα πιάτα ή σε μεγάλη πιατέλα τις φέτες του πορτοκαλιού , τοποθετούμε από πάνω την σαλάτα με την μαραθόριζα και περιχύνουμε με το ζουμί που έχει μείνει στο μπολ.

salata marathoriza
Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ν. Ισμιρνόγλου


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV