ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑ



225 γρ. Πένες
450 γρ. ώριμα ντοματάκια τσέρι, κομμένα στη μέση
75 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
30 ml βαλσάμικο ξίδι
2 κομμάτια λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
1 γεμάτη πρέζα ζάχαρη
1 χούφτα ρόκα, 65 γρ. περίπου
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190° Κελσίου. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Βάζετε σε ένα ταψί τα κομμένα ντοματάκια με την εσωτερική πλευρά τους προς τα πάνω. Τα περιχύνετε με 30 ml ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με τις φέτες σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά. Βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ξύδι, τις λιαστές ντομάτες, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά για να αναμιχθούν. Σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα προσθέτετε στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα ψητά ντοματάκια και τα αναμιγνύετε προσεχτικά. Πριν σερβίρετε τη σαλάτα, προσθέτετε τη χοντροκομμένη ρόκα, ανακατεύετε ελαφρά, δοκιμάζετε και συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Σερβίρετε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.

salata me ntomatinia
Κύριο Συστατικό : Ντομάτες διάφορες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV