ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ



100 Γραμμ. ρεβύθια
100 Γραμμ. φασόλια χαντρες
100 Γραμμ. τρυφερά μπιζέλια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 Κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
3 Κουταλιές ξίδι λευκό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 Κούπας λάδι

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πιπεριάς σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά και χτυπήστε τα να ενωθούν.Φουσκώστε τα ρεβίθια απο το προηγούμενο βράδυ.Ρίξτε τα μαζί με τις χάντρες σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και βράστε ώσπου να μαλακώσουν περίπου 15'.Αχνίστε τα μπιζέλια σε μια δεύτερη κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει 7' και στραγγίστε τα.Στραγγίστε τα όσπρια σε τρυπιτό και ξεπλύντε τα κάτω απο τρεχούμενο νερό.Μετά ανακατέψτε σε ένα μπολ τα μπιζέλια μαζί με τα όσπρια και το κρεμμύδι και περιχύστε την σάλτσα να πάει παντού.Αφήστε τα να σταθούν 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο πριν τα σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : ρεβύθια,φασόλια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 8 Ώρες στο νερό
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα & Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV