ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ



175 γρ. ξερές αχιβάδες
175 γρ. τόνο κονσέρβα σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο και κομμένο σε κομμάτια
175 γρ. γλυκό καλαμπόκι κονσέρβα, στραγγισμένο
75 γρ. ψητή κόκκινη πιπεριά σε γυάλινο βαζάκι, ξεπλυμένη, στεγνή και ψιλοκομμένη
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
60 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
15 ml βαλσάμικο ξύδι
5 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
5 ml μουστάρδα Ντιζόν
5-10 ml μέλι

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι, και τα ξεπλένετε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Τα αφήνετε να στραγγίσουν μέχρι να κρυώσουν και να φύγει το νερό, κουνώντας μερικές φορές το σουρωτήρι. Φτιάχνετε τη σάλτσα. Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα δύο είδη ξύδι και τα χτυπάτε με σύρμα μέχρι να αναμιχθούν. Προσθέτετε τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι, και τα χτυπάτε ξανά με το σύρμα μέχρι να πήξουν. Προσθέτετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τον τόνο, το γλυκό καλαμπόκι και την ψητή πιπεριά και ανακατεύετε ξανά. Προσθέτετε τον μισό περίπου βασιλικό, δοκιμάζετε και συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Σερβίρετε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα, πασπαλίζοντάς την με τον υπόλοιπο βασιλικό.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
Κύριο Συστατικό : Τόνο κονσέρβα
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV