ΣΑΛΑΤΑ CEASAR’S, ΜΕ ΑΥΓΟ ΠΟΣΕ, TUILLE ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΡΑΚΕΡ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για την σαλάτα
50 γρ. Μαρούλι, 50 γρ. Γαλλική σαλάτα, 1 τμχ Φρέσκο κρεμμύδι, 4 φιλέτα Αντζούγιες, 30 γρ. Σικορε, Αλάτι ο.χ, Πιπέρι ο.χ
Υλικά touille
120 γρ. Παρμεζάνα
Υλικά αυγού ποσέ
1 Αυγό, 10 ml Ελαιόλαδο
Υλικά για κράκερ
175 γρ. Αλεύρι, 75 γρ. Αλεύρι σικάλεως, 50 γρ. Ηλιέλαιο, 50 γρ. Κρασί λευκό, 50 γρ. Νερό, 25 γρ. Ζάχαρη, 40 γρ. Μουστάρδα dijon, 5 γρ. Αλάτι, 5 γρ. Baking powder
Υλικά για βινεγκρέτ
1 σκελίδα Σκόρδο, 3 Κρόκους, Ηλιέλαιο 200 γρ., 2 φιλέτα Αντζούγια, 25 γρ. Λεμόνι, Αλάτι ο.χ, Πιπέρι ο.χ, 50 γρ. Παρμεζάνα, 20 γρ. Κρέμα γάλακτος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξεκινάμε ζυγίζοντας το κράκερ. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ (με γάντζο) όλα τα υγρά στοιχεία μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το baking με τα αλεύρια και τα προσθέτουμε στον κάδο. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά και προσθέτουμε την μουστάρδα. Ζυμώνουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε και ξεκουράζουμε για 10 λεπτά σε λαδωμένη μπασίνα σκεπάζοντας το ζυμάρι. Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο 3-4 χιλιοστών κόβουμε με τσέρκι και ψήνουμε στους 190 για 10-13 λεπτά ανάμεσα σε σιλικόνη. Για την βινεγκρέτ ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το σκόρδο πολύ καλά. Σε μια μπασίνα προσθέτουμε τους κρόκους και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και την ψιλοκομμένη αντζούγια και τελειώνουμε με την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Σε μια σιλικόνη απλώνουμε την παρμεζάνα και ψήνουμε για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε της δίνουμε σχήμα και αφήνουμε να κρυώσει . Παίρνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη και το λαδώνουμε. Το προσαρμόζουμε σε ένα μπολάκι και σπάμε μέσα προσεκτικά το αυτό. Δένουμε αφαιρώντας τον αέρα. Ποσάρουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό για 3-4 λεπτά. Κόβουμε προσεκτικά την μεμβράνη και βγάζουμε το αυγό. Κόβουμε τα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και προσθέτουμε βινεγκρέτ. Βάζουμε το αυγό τα κράκερ και την παρμεζάνα. Τελειώνουμε με φρέσκα μυρωδικά.

ΣΑΛΑΤΑ CEASAR’S, ΜΕ ΑΥΓΟ ΠΟΣΕ, TUILLE ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΡΑΚΕΡ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Κύριο Συστατικό : Μαρούλι , Αντζούγιες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 1
Πηγή : Λ. Κουτσόπουλο


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV