ΜΑΡΑΘΟΣ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ



6 βολβοί μάραθου
100γρ μαύρες ελιές
15γρ βούτυρο
1 κρεμμύδι μέτριο καθαρισμένο
20γρ κουκουνάρι
λίγο ζάχαρη
αλάτι
λίγο θυμάρι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 110 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κομμένο κρεμμύδι τη ζάχαρη, το αλάτι και το θυμάρι. Ψήνουμε αργά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι. Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τους βολβούς μάραθου στο γκριλ και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου. Κατόπιν ρίχνουμε από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια το κουκουνάρι και τις μαύρες ελιές. Ψήνουμε ακόμα για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα όλα τα υλικά και κατόπιν το βγάζουμε από το γκριλ.Το σερβίρουμε ζεστό προσθέτοντας αν θέλουμε και διάφορα είδη σαλατικών.


Κύριο Συστατικό : Μάραθος
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα , γκριλ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV