ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. ζυμαρικά πένες ή βίδες
400 γρ. φιλέτα κοτόπουλου στήθος
250 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
1/2 κρεμμύδι ξερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας άσπρο ξίδι
2 σκ. σκόρδο λιωμένο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ελιές κομμένες σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κάπαρη
Λίγο θυμάρι, λίγο δενδρολίβανο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζετε τα ζυμαρικά για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
Βράζετε το κοτόπουλο με το μπαλσάμικο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το σκόρδο για 15-20 λεπτά, με κλειστό καπάκι.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Μετά το κόβετε σε λωρίδες ή μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα ζυμαρικά, την πιπεριά, τις ελιές, τον μαϊντανό και την κάπαρη. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά με το κοτόπουλο.
Περιχύνετε ελαιόλαδο και λίγο ξίδι.


Κύριο Συστατικό : Λιαστές Ντομάτες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV