ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ



300 γρ. ξηρά φουζίλι
150 γρ. φασολάκια, αφού τους αφαιρέσετε τις άκρες τους και τα κόψετε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών
1 πατάτα, 150 γρ. περίπου, κομμένη σε κύβους
200 γρ. ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
90 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε κύβους ή σε χοντρά ξύσματα
6-8 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε δαχτυλίδια
1-2 κουταλιές κάπαρη
Για τη σάλτσα:
6 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά βαλσάμικο ξίδι
1 κουταλιά φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα ρίχνετε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένετε με τρεχούμενο νερό, και μετά κουνάτε το σουρωτήρι για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Τα αφήνετε να στραγγίσουν και να φύγει το νερό, κουνώντας μερικές φορές το σουρωτήρι. Βράζετε τα φασολάκια και τις πατάτες, που έχετε κόψει σε κύβους, σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Φτιάχνετε τη σάλτσα. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε καλά με σύρμα για να αναμιχθούν. Προσθέτετε στη σάλτσα τα ντοματάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την παρμεζάνα, τις ελιές και την κάπαρη, και μετά τα κρύα ζυμαρικά, τα φασολάκια και τις πατάτες. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε για 30 λεπτά περίπου. Πριν σερβίρετε τη σαλάτα, δοκιμάζετε τη γεύση της και συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ
Κύριο Συστατικό : φουζίλι , πατάτα , ντοματάκια , ελιές
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV