ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙΣΑΡΑ(CEASARS) ΜΕ ΑΥΓΟ ΠΟΣΕ, TUILLE ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΡΑΚΕΡ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για την σαλάτα
Μαρούλι 50 γρ., Γαλλική σαλάτα 50 γρ., Φρέσκο κρεμμύδι 1 τμχ, Αντζούγιες 4 φιλλέτα, Σικορε 30 γρ., Αλάτι, Πιπέρι
Υλικά touille
Παρμεζάνα 120 γρ.
Υλικά αυγού ποσέ
Αυγό 1 τμχ, Ελαιόλαδο 10 ml
Υλικά για κράκερ
Αλεύρι 175 γρ., Αλεύρι σικάλεως 75 γρ., Ηλιέλαιο 50 γρ., Κρασί λευκό 50 γρ., Νερό 50 γρ., Ζάχαρη 25 γρ., Μουστάρδα dijon 40 γρ., Αλάτι 5 γρ., Baking powder 5 γρ.
Υλικά για βινεγκρέτ
Σκόρδο 1 σκελίδα, Κρόκος αυγού 3 τμχ, Ηλιέλαιο 200 γρ., Αντζούγια 2 φιλέτα, Λεμόνι 25 γρ., Αλάτι , Πιπέρι , Παρμεζάνα 50 γρ., Κρέμα γάλακτος 20 γρ.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξεκινάμε ζυγίζοντας το κράκερ. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ (με γάντζο) όλα τα υγρά στοιχεία μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το baking με τα αλεύρια και τα προσθέτουμε στον κάδο. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά και προσθέτουμε την μουστάρδα. Ζυμώνουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε και ξεκουράζουμε για 10 λεπτά σε λαδωμένη μπασίνα σκεπάζοντας το ζυμάρι. Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο 3-4 χιλιοστών κόβουμε με τσέρκι και ψήνουμε στους 190 για 10-13 λεπτά ανάμεσα σε σιλικόνη Για την βινεγκρέτ ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το σκόρδο πολύ καλά. Σε μια μπασίνα προσθέτουμε τους κρόκους και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και την ψιλοκομμένη αντζούγια και τελειώνουμε με την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια σιλικόνη απλώνουμε την παρμεζάνα και ψήνουμε για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε της δίνουμε σχήμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη και το λαδώνουμε. Το προσαρμόζουμε σε ένα μπολάκι και σπάμε μέσα προσεκτικά το αυτό. Δένουμε αφαιρώντας τον αέρα. Ποσάρουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό για 3-4 λεπτά. Κόβουμε προσεκτικά την μεμβράνη και βγάζουμε το αυγό.
Βήμα 5ο και σύνθεση Κόβουμε τα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και προσθέτουμε βινεγκρέτ. Βάζουμε το αυγό τα κράκερ και την παρμεζάνα. Τελειώνουμε με φρέσκα μυρωδικά.


Κύριο Συστατικό : Μαρούλι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Λ.ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV